Мястото, на което ви боли главата, разкрива много за здравето ви

Мястото, на което ви боли главата, разкрива много за здравето ви

Определете вашия тип главоболие. Най-често човек страда от главоболие от напрежение или болка, причинени от особеностите на начина на живот. По принцип такива болки не причиняват много вреда, освен силен дискомфорт. Ако, обаче, често изпитвате главоболие или болката е изключително силна и не реагира на болкоуспокояващи, или пък се появяват нови симптоми, задължително се консултирайте с лекар, за да ви определи правилната диагноза, пише actualno.com.

Най-често срещаното главоболие е при напрежение.

Появява се главно след силен стрес, като често е от няколко часа до дни. Болката в случая е зад очите и в областта на челото, но понякога се появява и към гърба. Подобна болка може да бъде тъпа, а също и повтаряща се, ако не бъде намерен източника. Освен болката, има и гадене, особено с тревожност или депресия. По принцип този тип болка се повлиява добре от болкоуспокояващи и почивка.

Главоболие при предозиране на лекарства

Тази болка се провокира от злоупотреба с аналгетици. За да спрете този вид болка, просто трябва да спрете да използвате лекарството. Този процес ще отнеме известно време, но в резултат болката ще спре. Махмурлук Болката при махмурлук е пулсираща, придружена с гадене и лошо общо състояние. Не забравяйте да пиете много течности и бъдете търпеливи.

Мигрена

Мигрената е пулсиращо главоболие, придружено от силно гадене и понякога повръщане. Възможно е също да има проблеми със зрението. Някои мигрени причиняват изтръпване или слабост. Необходимо е да се консултирате с лекар, за да ви изпише точното лекарство, както и други методи на терапия.

Клъстерни главоболия

Това е често срещано главоболие, което е локализирано около очите или засяга само едната страна на главата. Клъстерното главоболие е 4 пъти по-често срещано при мъжете, особено в юношеска и средна възраст, и може да бъде постоянно. При клъстерни болки е изключително важно да посетите лекар за съвет и лечение.

Главоболие, причинено от напрежение другаде в тялото

То може да е заради запушени синуси, настинки, глад, напрежение на очите, напрежение на врата или гърба, артрит и проблеми със зъбите. Във всеки случай трябва да се консултирате с личен лекар, тъй като ще се изисква лечение на тялото като цяло, а не само стоп на главоболието. Освен това, болката може да е следствие от постоянното носене на определени неща, например очила за плуване, както и някои видове прически (стегната опашка), за да премахнете болката, трябва да се откажете от неудобните аксесоари или да промените начина на стайлинг. Болката в главата изисква по-сериозно отношение, тъй като може и да е сигнал за сериозен здравословен проблем.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *