Най-мощният естествен лек за синусите, който съществува

С първите есенни и студени дни се връщат мъките на всички онези, които страдат от възпаление на синусите. Главоболието е сериозен спътник на синузита, при който не помагат и силните лекарства.

Тъкмо заради това, добре е да се обърнете към природните методи за облекчаване на болките, отколкото да въвеждате различни химически препарати.

Най-добрият естествен съюзник в борбата срещу възпаление на синусите е хрянът.

Ето как да приготвите този ефективен домашен лек:

Препоръчва се свежият хрян да е настърган и гарниран с винен оцет, а след това да го поставите в бутилка от половин литър и да го затворите. Сместа съхранявайте затворена при стайна температура 10 дни, от време на време разбъркване.

Когато мине предвидения срок, по няколко пъти през деня, директно вдишвайте какво се изпарява от отворената бутилка след 5 минути.

Със същата течност намокрете кърпа и задръжте на челото през нощта. Тази терапия продължава 5 дни, което е достатъчно силната миризма на хрянът в оцет да ви освободи от синузит и от неприятното главоболие. Друго решение е да настържете 50 грама хрян, да го поставите в 500 мл вода и да оставите да изври. След това да се покриете с кърпа и да вдишате от парата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *