Напитката, която забавя стареенето, а се намира във всеки дом

Всеки от нас – без значение дали става дума за жена или мъж, иска да остане млад, колкото се може по-дълго време. Но каквото и да правим стареенето е необратим процес.

Специалисти в здравословния начин на живот твърдят, че лесно можем да поддържаме младостта си и с подръчни средства. Не са ни нужни някакви сложни процедури, а само една напитка, която всеки има у дома, пише jenata.blitz.bg.

„Редовната консумация на тази напитка категорично забавя процеса на стареене“, категорична е диетоложката д-р Елена Соломатина.

Но не само това – тази напитка намалява риска от рак.

„Качественият и правилно сварен чай е много здравословна напитка. Редовната консумация на чай намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и онкология. В него има и полезни вещества, които могат да забавят процеса на стареене”, категорична е д-р Елена Соломатина.

Диетологът предупреди, че ако чаеният продукт не е правилно приготвен и ферментирал (обработен), може да се появи мухъл. Това се дължи на факта, че чаените листа съдържат антиоксиданти, които са много нестабилни. В този случай самата плесен ще бъде трудно забележима.

Редом с това редица фитнес треньори посъветват да пиете чиста вода след събуждане и задължително да включите чай в закуската си. Този навик ще ви помогне да се чувствате свежи сутрин.

Нюйоркският невролог Санджив Котаре пък посъветва да се пие чай от лайка при безсъние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Една нощ безсъние състарява мозъка с 2 години
Next post Плодът на живота: Ползите от консумацията на смокини