Напитката, която ще ви предпази от сърдечна недостатъчност

Сърдечната недостатъчност е състояние, при което сърцето не може да изтласква нужното количество кръв, необходими за метаболитните функции на тъканите. То се характеризира със задух, ограничени физически възможности, умора и венозен застой. Може да намалите риска от това състояние, като приемате достатъчно течности.

По този начин ще забавите промените в сърцето, които биха могли да настъпят с течение на възрастта. За дамите се препоръчва да приемат дневно между литър и половина и два литра вода, а за мъжете – между два и три литра. Ако в тялото липсва достатъчно вода, то стартира процесите по възникване на сърдечна недостатъчност. Освен това нивата на натрий се повишават.

Всичко това, разбира се, е доказано чрез проучване. В него в рамките на цели 25 години е проследявана връзката между наличието на натрий в организма при хора на средна възраст и възникването на сърдечни проблеми. Специалистите разглеждат и отношенията между липсата на вода в организма и удебеляването на лявата камера на сърцето, което е предпоставка за сърдечна недостатъчност. В проучването са участвали 16 000 души между 44 и 66 години. Всички участници са били разделени в 4 групи според наличието на натрий в организма.

След 25 години във всяка от групите се отличил делът на хората, чиито стени на лявата сърдечна камера се удебелили. Това показало, че нивата на натрий са свързани със сърдечния проблем. Ето защо е важно да пиете достатъчно вода и да не я забравяте нито един ден. Спазвайте нормите, за да поддържате цялостно добро здравословно състояние и най-вече – за да имате здраво сърце.

Огромна част от организма ни е съставена от вода и съвсем логично ние се нуждаем от нея, за да се чувстваме добре и за да бъдем здраве. Приемът на течности и най-вече на вода може да допринесе значително за подобряване на здравословното ни състояние, облекчаване на болежки и стабилизиране на физическото ни състояние, ако сме имали някакъв проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *