Напитките, които предотвратяват появата на съсиреци

Кръвните съсиреци предотвратяват загубата на кръв в случай на нараняване. И това е тяхната най-важна функция в организма. Но понякога тези кръвни съсиреци се появяват в съдовете, когато тялото ни няма нужда от тях.

В случая те могат да попречат на нормалното кръвообращение и дори да причинят смърт. Това са напитките, които ще помогнат за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци.

Какао

То разрежда кръвта. Ползите от неговата консумация са неоспорими, а именно: подобрява мозъчната функция (кислородът с хранителни съединения достига по-бързо до невроните); оказва антидиабетно и антибактериално действие; намалява симптомите на астма;

Какаото се използва като средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, помага при високо кръвно и висок холестерол. То съдържа ресвератрол, който активира хормоните на младостта. Какаото не ободрява като кафето, но поддържа тонуса на тялото. Консумацията му не предизвиква пристрастяване и нежелани реакции.

Зелен чай

Зеленият чай съдържа широка гама от антиоксидантни съединения. Те намаляват риска от рак и възпаление в тялото. Добра алтернатива на зеления чай е черният чай без захар и мляко.

Вода

Пиенето на достатъчно вода всеки ден ще гарантира здравето на кръвоносните съдове и сърцето. Дефицитът на течности уплътнява кръвта, нарушавайки функцията на сърцето и бъбреците.

Прясно изцедени зеленчукови и плодови сокове

Те осигуряват на тялото минерали и витамини. Повечето плодове и зеленчуци съдържат витамин С, който помага за разреждане на кръвта.

Отвара от листата на касис

Листата на касиса съдържат салицилати. Инфузията от тях помага за разреждане на кръвта, предпазва от тромбоза.

Отвара от шипки

За да приготвите тази лечебна напитка, трябва да залеете плодчетата с гореща вода (температура от 80 градуса, не повече). Настоявайте инфузията поне 12 часа в термос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.