Напълняването: С излишните килограми идват и болестите

Хората доста често възприемат излишните килограми като нещо грозно, което ги прави непривлекателни. А истината е, че това не е най-страшното.

По-страшното е, че с излишните килограми идват и повечето болести. От години наред учените алармират, че затлъстяването се превръща едва ли не в заразна болест в световен мащаб.

Защо напълняването е толкова вредно?

Съществуват един вид мазнини, висцералните мазнини, които са твърде опасни за цялостното здравословно състояние. При тяхното натрупване те започват да обграждат намиращите се в коремната област жизненоважни органи. Няма как да ги видите и усетите, но техните особености са такива, че най-често водят до появата на сърдечни проблеми или диабет от 2 тип , а както знаем, това са двете болести, които вземат най-висок брой жертви всяка година.

Друго място, на което висцералните мазнини могат да се “крият” е уголеменият ханш. Те са причина за преждевременна смърт в доста по-голяма степен, в сравнение с цялостното напълняване.

Има един вдъхващ спокойствие факт, който всеки с наднормено тегло има нужда да знае и да прави всичко възможно да го реализира – заедно с намаляване на телесното тегло и поставянето му в нормални стойности висцералните мазнини се разграждат. За жалост това не важи и за мазнините, които се намират в близост до кожата или пък подкожните мазнини, но те не са чак толкоз опасни, както споменатите висцерални мазнини.

Много важно, за да се избегнат тези опасни болести, е да се възприеме, че прекомерното тегло не само разваля визията, а много повече вреди на здравето на човека. По тази причина новогодишното обещание за диета е най-добре да се обвърже с ползите за здравето, отколкото с промяна във външния вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *