Наричат я „храната на столетниците“ – възражда сърцето, костите, мозъка

Неслучайно изварата е сочена като един от най-полезните млечни продукти и неизменно присъства в менюто на повечето диети. За ползите от редовната ѝ консумация е писано неведнъж.

Но чували ли сте някога за лимонена извара? Да, този необичаен събрат на обикновената извара е истинска съкровищница от полезни вещества, които в съвкупност имат почти чудодеен ефект върху човешкото тяло: подобрява мозъчната функция и паметта, укрепва сърдечно-съдовата система, костите и ставите.

В допълнение, лимонената извара и има положителен ефект върху психичното здраве на дадено лице, а именно – полезна е при невротични разстройства и депресивни състояния.Предимствата на този продукт включват факта, че тя не причинява ферментация в червата, абсорбира се добре от организма и е много вкусна! Затова този продукт често е наричан още „храната на столетниците“ или „храната на дълголетниците“.

Рецепта за лимонена извара

СЪСТАВКИ:

  • 1 литър прясно мляко
  • 1 лимон

ПРИГОТВЯНЕ:

Изстискайте сока от лимона и изсипете млякото в тенджера. Включете котлона. Когато млякото се сгорещи, но преди да започне да ври, изсипете лимоновия сок и разбъркайте бързо. След това веднага отстранете тенджерата от котлона. Отделете изварата от суроватката с помощта на фина цедка или тензух.

Яжте я преди хранене без добавена захар, за да бъдат свойствата ѝ най-полезни. Можете да добавите заквасена сметана или мед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *