Народните лечители на помощ срещу плеврита

Плевритът представлява възпалително заболяване на плеврата. Това е двупластовата тънка ципа, която с единия си пласт плътно обвива отвън белите дробове, а другият е плътно прилепнал до вътрешната повърхност на гръдния кош.

Често е вторично заболяване – усложнение на белодробен процес като пневмония, белодробен инфаркт, тумор, туберкулоза, или на други заболявания – инфекциозни, на черния дроб и други органи.

С плеврит може да започне простудно заболяване. Той може да е първи сигнал за развитие на ревматизъм. Плевритът може да е и резултат от нараняване на белите дробове или гръдния кош – при травма, катастрофа и т.н.

Народни рецепти:

  • Смесват се 100 грама корени от кръвен здравец, 60 грама стъбла от камшик, 50 грама стръкове от жълт кантарион, 40 грама корени от бял оман, 50 грама стръкове от червен кантарион, 50 грама листа от подбел, 50 грама стръкове от синя тинтява. 2 супени лъжици от билките се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да престоят половин час. След прецеждане се пие по една винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.
  • Смесват се 100 грама листа от жиловлек, 50 грама стъбла от хвощ, 50 грама корени от пирей, 50 грама стъбла от пача трева, 40 грама стъбла от синя тинтява. 2 супени лъжици от билките се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да престояват половин час. След прецеждане се пие по една винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *