Народът пощуря по лечение със сода бикарбонат

Народът пощуря по лечение със сода бикарбонат

Заради дереджето на родното здравеопазване хората масово са се обърнали към евтините трикове на алтернативната медицина. Най-новата мода, която е плъзнала из народа, се нарича – лечение със сода.

Хиляди са започнали да се мият и да пият набухвателя вместо лекарства, разказа потресен доктор от Втора градска болница. Един пациент му обяснил, че бабиният цяр помагал от геникологични и ставни проблеми до онкологични заболявания. „Нищо не отричам, но мои пациенти откровено съветвам да внимават, за да не си докарат язва. Защото содата намалява киселинността в стомаха и храната не може да се смила“, обясни медикът.

63-годишният Владимир Ананиев изказа и другата гледна точка. Човекът довери, че от половин година насам всяка сутрин пие сода за хляб с един лимон. На втория месец шиповете в гърба престанали по необясним начин да го мъчат.

„Това си ми е вече ритуал като четенето на вестника. Всяка сутрин слагам половин чаена лъжичка сода за хляб, разтварям я в 200 мл вода, а после изцеждам сока на един лимон. Получава се реакция и накрая получавате лимонада. Пия я и не съм боледувал от месеци“, хвали се столичанинът.

Наглед простата комбинация е известна още като бабина лимонада, а при реакцията между съставките се получава естествена газировка на водата.

Натуропати обясниха, че содата наистина е полезна, стига да е дозирана правилно. Нейното основно достойнство се дължало на факта, че има свойството да алкализира организма. А повече проблеми, в това число и рака, се дължали на високата киселинност на тялото. Когато човек започне да приема сода бикарбонат, вътрешната среда се нормализира и дори отива в посока плюс. Така при ниво на pH в организма от 8,0-8,5 раковите клетки умирали, а с тях и всички вредни микроорганизми – гъбички, паразити и бактерии, които живеят в тялото на човека и го подяждат, изсмуквайки хранителните вещества от кръвта и стомаха.

Без миризми

Но освен с ракови клетки содата се справяла и с неприятните миризми. Това, пък установил фенът на природосъобразния живот Димитър Христов. Той ни довери, че със съпругата му се къпят само със сода. Тя действала като ексфолиант и чистела мъртвата кожа. Освен това обаче се премахвали неприятни миризми от краката и мишниците на човека.

„Сипете малко суха сода в обувките си или в чорапите си и вижте сами разликата. Същото направете и с подмишниците. Можете да намерите и други подобни приложения“, съветва Христов.

По думите му ефектът от потапяне на краката в соден разтвор бил поразителен. Но не за краката, а за техните неприятели – разни инфекции, микроби, гъбички, които се редуцирали, а с тях и неприятните телесни миризми.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *