Народът пощуря по лечение със сода бикарбонат

Заради дереджето на родното здравеопазване хората масово са се обърнали към евтините трикове на алтернативната медицина. Най-новата мода, която е плъзнала из народа, се нарича – лечение със сода.

Хиляди са започнали да се мият и да пият набухвателя вместо лекарства, разказа потресен доктор от Втора градска болница. Един пациент му обяснил, че бабиният цяр помагал от геникологични и ставни проблеми до онкологични заболявания. „Нищо не отричам, но мои пациенти откровено съветвам да внимават, за да не си докарат язва. Защото содата намалява киселинността в стомаха и храната не може да се смила“, обясни медикът.

63-годишният Владимир Ананиев изказа и другата гледна точка. Човекът довери, че от половин година насам всяка сутрин пие сода за хляб с един лимон. На втория месец шиповете в гърба престанали по необясним начин да го мъчат.

„Това си ми е вече ритуал като четенето на вестника. Всяка сутрин слагам половин чаена лъжичка сода за хляб, разтварям я в 200 мл вода, а после изцеждам сока на един лимон. Получава се реакция и накрая получавате лимонада. Пия я и не съм боледувал от месеци“, хвали се столичанинът.

Наглед простата комбинация е известна още като бабина лимонада, а при реакцията между съставките се получава естествена газировка на водата.

Натуропати обясниха, че содата наистина е полезна, стига да е дозирана правилно. Нейното основно достойнство се дължало на факта, че има свойството да алкализира организма. А повече проблеми, в това число и рака, се дължали на високата киселинност на тялото. Когато човек започне да приема сода бикарбонат, вътрешната среда се нормализира и дори отива в посока плюс. Така при ниво на pH в организма от 8,0-8,5 раковите клетки умирали, а с тях и всички вредни микроорганизми – гъбички, паразити и бактерии, които живеят в тялото на човека и го подяждат, изсмуквайки хранителните вещества от кръвта и стомаха.

Без миризми

Но освен с ракови клетки содата се справяла и с неприятните миризми. Това, пък установил фенът на природосъобразния живот Димитър Христов. Той ни довери, че със съпругата му се къпят само със сода. Тя действала като ексфолиант и чистела мъртвата кожа. Освен това обаче се премахвали неприятни миризми от краката и мишниците на човека.

„Сипете малко суха сода в обувките си или в чорапите си и вижте сами разликата. Същото направете и с подмишниците. Можете да намерите и други подобни приложения“, съветва Христов.

По думите му ефектът от потапяне на краката в соден разтвор бил поразителен. Но не за краката, а за техните неприятели – разни инфекции, микроби, гъбички, които се редуцирали, а с тях и неприятните телесни миризми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *