Натурален домашен крем спасява от алергии

Съвременният човек е разглезен от козметичната продукция. Той може да си купи всичко, за което се сети – от средство, грижещо се за миглите до скраб за пети. У много хора обаче възникват алергични реакции. За да се спасим от тях можем само, ако знаем точно какво има в него. Това може да се осъществи само, ако сами си приготвим крема за лице без никаква химия с достъпно натурални продукти.

Продукти: Mасло от черен тамян – 30 мл, зелен чай – 60 мл, екстрат от маргаритки – 7 мл, стеаринова кисеина – 2 мл, ефирно масло от върбинка – 5 капки.

Приготвяне: На водна баня сложете 2 мерки – с масло и със зелен чай. При температура 60 градуса добавете в маслото стеаринова киселина. В тази смес налейте чай, сложете съдът в чиния с хладка вода. Когато температурата на крема стане 35-40 градуса, добавете смес от екстракта на маргаритки и ефирното масло. Разбъркайте.

Кремът сложете в стерилно бурканче и го съхранявайте в хладилника не повече от две седмици. До края на този период продуктът трябва да се изразходва, за да не остарява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *