Натурални средства против косопад с рициново и кокосово масло

Косопадът е кошмар, с който никога жена не иска да се сблъсква, но за съжаление е често срещано явление. Може да се случи по много причини – погрешни навици в ежедневието, употреба на нагряващи и стилизиращи продукти, хормонални промени в тялото, драстични диети, дефицит на хранителни вещества.

Рициновото и кокосовото масло са сред най-здравословните избори, които можете да направите за косата си. Те имат изразен ефект против косопад, подхранват косъма от корена до върха, възстановяват структурата му и намаляват накъсването.

Рициновото масло има много мощни антибактериални и противогъбични свойства. То съдържа изобилен коктейл от витамини, минерали и мастни киселини. Витамин Е е един от витамините, които се съдържат в голяма концентрация в рициновото масло, а той е много важен за състоянието на косата.

Витамин Е е антиоксидант, който се бори с уврежданията в косъма. Той влияе върху фоликулите, като стимулира синтеза на нови косми.

Кокосовото масло е много богат източник на мастни киселини. Те проникват в дълбочина и имат свойството да подхранват, хидратират и балансират pH-то в скалпа и косъма.

Мастните киселини са много ценни за косата и кожата, защото допринасят за борбата с падането на косата, лесното накъсване на косъма и увреждането в структурата му.

Как да си направите маска против косопад с рициново и кокосово масло?

Съставки:

  • 2 супени лъжици рициново масло;
  • 3 супени лъжици кокосово масло.

Разтопете кокосовото масло за няколко секунди в микровълнова или на водна баня. След като се втечни, добавете кокосовото масло и разбъркайте много добре, докато се смесят.

Приложете върху косата от корена до върховете. Масажирайте в основата на косата няколко минути. След това разнесете по цялата дължина на косъма. Увийте косата с шапка за баня и кърпа. Оставете маската да действа през нощта. На сутринта измийте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *