Невролог: Кафето преди 9 часа сутринта е забранено!

Кафето не трябва да се пие преди 9 ч. сутринта, разкрива неврологът от Университета по здравни науки Стивън Милър. Това се обяснява с факта, че между 8 и 9 часа сутринта нивото на кортизол в кръвта е доста високо.

Кортизолът е хормонът на стреса, който стимулира работата на организма във фаза на събуждане и го задейства. Стивън Милър препоръчва сутрешното кафе да се изпие поне 90 минути след събуждането.

Взема се предвид, че той съветва събуждането да става около 8 часа. Лекарят обяснява, че тялото може тогава по-лесно да обработва стимулиращия кофеин, и подчертава друг факт, който малко хора знаят, че този, който вкарва кафе в тялото, докато естественият хормон кортизол все още работи, може да развие резистентност към кофеина.

Кафето намалява производството на кортизол и снижава енергията. В резултат на това тялото не работи правилно, така че изисква още кофеин.

Ако станете рано сутрин преди 8 часа, нивото на кортизол се повишава по-рано. Ако станем по-късно, нивото на кортизол се увеличава по-късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *