Невролог посочи какво да не консумираме, когато сме с главоболие

Едва ли има човек на земята, който поне веднъж да не е изпитал главоболие. Има различни фактори, които могат да го причинят. Неврологът Александър Комаров изброи продуктите, които трябва да се избягват при главоболие, пише Дарик.

Комаров отбеляза, че има различни видове главоболие и освен това самото то може да бъде симптом на други заболявания, като артериална хипертония или менингит.

„Ако човек има високо кръвно налягане, тогава храните с високо съдържание на сол трябва да се избягват. Противопоказни са също кафето, силните чайове, енергийните напитки и храните, които могат да ускорят сърдечния ритъм, да свият кръвоносните съдове или да натрупат течности“, обясни той.

Според шведски изследователи от университета в Малмьо болкоуспокояващите действат ефективно само когато влязат в кръвообръщението. Хапчетата, които сега може да си купи човек с такива проблеми, нямат такива свойства.

Главоболието може да бъде придружено и от световъртеж. Терапевтът Андрей Кондрахин посочва, че това може да се дължи на нарушено мозъчно кръвообращение. Това е опасно, тъй като увеличава риска от инсулт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Едно парче сирене на ден ни пази от висок холестерол и сърдечни проблеми
Next post Пародонтозата започва незабелязано, но убива