Нечистите зъби отключват атеросклероза

Нечистите зъби отключват атеросклероза

Разпространението на сърдечносъдовите заболявания неизменно се увеличава с всяка година. При това малко хора знаят, че влияние на здравето на сърцето оказват дори съвсем неочевидни и незначителни на пръв поглед фактори. Например рязкото увеличение на теглото или неправилното хранене.

Сърдечен пристъп може да предизвика вредния навик да се седи цял ден, а изкуствените подсладители вредят на здравето, повишавайки кръвното налягане. Но има и други, почти неизвестни фактори, опасни за сърцето, които вие сигурно дори не осъзнавате.

Ако добавяте някакъв подсладител в своята сутрешна чашка кафе, по-добре е да изберете истинска захар вместо изкуствен аналог. Въпреки че производителите на много заместители на захарта твърдят, че тяхната продукция ще ви помогне по вълшебен начин да се избавите от излишните килограми, реалността е такава, че тези подсладители предизвикват повече вреда, отколкото полза.

Изследователи открили връзка между приема на изкуствени подсладители и увеличението на теглото, високото кръвно налягане, диабета, болестите на сърцето и други сериозни проблеми със здравето.

Оказва се, че здравето на устната кухина и сърцето са неразривно свързани. Бактериите, които живеят в устата, могат да повишат риска от развитие на атеросклероза, а така също могат да провокират стесняване на артериите. В крайна сметка всичко това повишава вероятността от сърдечен пристъп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *