Не стойте на затворено при магнитни бури

Наситен с магнитни бури е целият август. Противно на схващанията, че слънчевите изригвания ни влияят само в деня, в който се случват, всъщност техните вредни въздействия продължават до 3 дни след случването им.

Магнитните бури се отразяват на здравословното състояние и тонус на много хора. По-младите и тези, които спортуват, са по-слабо чувствителни на магнитните смущения.

Най-честито магнитните бури засягат тези, които имат проблеми със сърдечносъдовата система. Магнитните бури се отразяват негативно и на храносмилателната и нервната система. През тези периоди може да се изпита чувство на тревога, тъга, да се появи безсъние, раздразнителност, главоболие, ниска концентрация, умора и други. В тези случи не бива да се остава в закрито помещение. По този начин не можем да се предпазим от магнитната буря. Истината е, че за организма ни е без значение дали сме в затворено помещение, или сме сред природата.

Нещо повече – изолирането в затворени пространства не е препоръчително, тъй като въздухът навън е по-свеж. По този начин може да се облекчат неразположенията, предизвикани от повишената слънчева активност. По време на магнитни бури организмът ни се влияе от повишеното съдържание на радон във въздуха. Радонът е радиоактивен химичен елемент, който при по-високи нива по принцип предизвиква неразположения, дори и заболявания.

Неговата концентрация във въздуха е най-висока едва един-два дни след слънчевото изригване, затова тогава се появяват и неразположенията. По време на магнитни бури можем да си помогнем, като избягваме консумация на храни, съдържащи животински мазнини, и наблегнем на пресните плодове и зеленчуците. Активният спорт също носи ползи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *