Никога не белете тези зеленчуци и плодове, за да са полезни

Знаете ли, че някои видове плодове или зеленчуци не само че не е нужно, но и не би трябвало да се белят? Освен че ще спестите време, ще въведете здравословни и хранителни вещества в организма, които биха се загубили при отстраняването на кората.

Картофи

Съвсем нормално е отстраняването на кората при подготовката на пюре, картофена салата, или печени картофи. Но това е лоша идея, тъй като 20% от хранителната стойност на картофите, като витамин Б, минералите, се намират именно в нея. Достатъчно е само добре да измиете картофите.

Домати

Кожата на доматите съдържа фитонутриент насунин – силен окислител, който помага в борбата срещу увреждането на клетките , поради които се стига до стареене или различни заболявания.

Свежи краставици

Въпреки че може да бъде малко по-груба, кората на тъмнозелените краставици е чудесно за укрепване на имунитета. Тя е богата на антиоксиданти и фибри.

Моркови

Ако е добре измит, няма причина да го белите. Всички антиоксиданти са концентрирани именно в нея, или директно под нея.

Ябълки

Мнозина предпочитат да отстранят кожата на ябълките, защото е жилава. Но ябълковата кора е пълна с кверцетин и витамин С, които са истински бойци срещу рака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Как да спрем кървенето, когато имаме хемороиди
Next post Рецепти от мед и канела за всички болести