Никога не яжте сурови тези 7 храни

Не е хубаво да се ядат колбаси, които не са преминали през термична обработка. Такива продукти може да съдържат листерия – опасна бактерия, водеща до нарушения в храносмилателната система, която може да причини отравяне.

Суровият боб също съдържа вредни токсични вещества. Специалистите препоръчват да се обръща специално внимание на червения боб и той да бъде добре сварен, тъй като съдържащите се в него токсини едва тогава стават напълно безопасни.

Суровите скариди също не се препоръчват, тъй като често се отглеждат в изкуствени условия и може да са се хранили с добавени към водата антибиотици, пестициди и фунгициди. Освен това е възможно да са използвани различни химически добавки, особено хлор.

Бамбуковите стръкове се ползват много в азиатската кухня, но суровият бамбук цианогенни гликозиди, така че трябва да се консумира след термична обработка.

Не се препоръчва също консумацията на сурови бадеми, гъби и ревен, като за последния трябва да се помни, че единствено стъблата му са годни за ядене.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *