Няколко естествени лека срещу депресията

В ситуацията на продължаваща изолация, човек лесно може да се почувства самотен, без настроение, дори нещастен. Дните, прекарани у дома и без достатъчно социални контакти, могат да повлияят на психиката ни.

За щастие и в този случай можем да се обърнем към природата и да се избавим от депресията. Кои са билките, които ще ни помогнат да подобрим настроението и тонуса?

Жълт кантарион

Жълтият кантарион е доказано естествено средство срещу депресията. Той обаче не трябва да се съчетава с други антидепресанти. Растението съдържа хиперицин, откъдето идва и антидепресивното му действие. Ако се почувствате без настроение, пригответе си един чай с 1 супена лъжица от билката.

Жълтият кантарион притежава разнообразни и много полезни свойства. Действа противовъзпалително, противомикробно, ранозаздравяващо и противоязвено, тонизира нервната система.

Маточина

Билката се използва за лечение на депресия и тревожност. Има седативен ефект и успокоява. Чаша чай от маточина със сигурност ще подобри настроението ви.

Дилянка (Валериана)

Коренът от билката Дилянка има успокоително действие. Растението, богато на антиоксиданти, действа срещу стреса. Чаят от дилянка успокоява тревожността и потиска симптомите на депресия, действа добре и при безсъние.

Джинджифил

Макар и да се ползва най-често като подправка, както и при грипни състояния, джинджифилът може да послужи и като средство срещу депресия. Чаят от джинджифил ще подобри настроението ви и ще прогони мрачните мисли.

Лайка

Чаша чай от лайка преди заспиване ще предотврати безсънието и ще намали чувството за тревожност и депресия. Напитката има отпускащо и успокоително действие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *