Опасни странични ефекти от джинджифила

През последните години джинджифилът придоби особена популярност. Той обаче в никакъв случай не е напълно безвреден.

Ето и няколко негови отрицателни свойства, с които трябва да сте наясно:

1. Сърдечни проблеми

Ежедневната употреба на джинджифил (в големи дози) може да има отрицателни ефекти върху сърцето. Известно е, че джинджифилът причинява сърцебиене, проблеми със зрението и безсъние. Приемът на висока доза от тази подправка може да доведе до понижаване на кръвното налягане, което също увеличава риска от инфаркт, пише iwoman.bg.

2. Опасност за бременни жени

Консумиран във високи дози, джинджифилът може да доведе до преждевременни контракции на матката, така че се препоръчва да се избягва приемането му по време на бременност. Също така прекаляването с него може да провокира тежки киселини рефлукс при бременните жени.

3. Опасност за диабетиците

Ако сте диабетик, избягвайте джинджифила. В големи количества той може да бъде изключително вреден. Джинджифилът понижава кръвното налягане, което може да доведе до световъртеж и изтощение.

4. Стомашни разстройства

Прекомерната консумация на джинджифил може да причини стомашни проблеми. Той е една от тези съставки, които увеличават производството на жлъчен сок. Следователно, когато го консумирате на празен стомах, това може директно да доведе до свръхстимулация на стомаха, което от своя страна е възможно да причини храносмилателни смущения и разстройства.

5. Диария

Друг опасен страничен ефект от прекомерната консумация на джинджифил може да бъде диарията. При това състояние червата освобождават храната бързо и то често е придружено с повръщане.

Прекомерната консумация на джинджифил може да причини леки странични ефекти, включително киселини, диария, оригване и общ стомашен дискомфорт.

6. Алергии

Прекомерната консумация на джинджифил също може да доведе до някои алергии. Кожни обриви, зачервяване на очите, задух, сърбеж, подути устни и сърбящи очи са често срещани странични реакция след консумацията на тази подправка.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Еликсир от орехови преградки пази от диабет и ишиас
Next post Внимавайте! Студените душове в жегата докарват инфаркти