Опитайте! Оризова диета помага при високо кръвно

Хипертонията се придружава от често главоболие, причинено от високото кръвно налягане. Медицината е постигнала значителни успехи в борбата с болестите и предлага безопасно лечение, но лекарите са на мнение, че оризът също може да ни е от полза. Специалистите по хранене са разработили специална оризова диета за хора с хипертония.

Пациентите се съветват да си правят по два разтоварващи зърнени дни в седмицата. Измийте чаша сух ориз, залейте с вода и го оставете една нощ да се накисва. Сутринта сварете ориза, без сол. След това разделете порцията на осем части и я консумирайте през деня на равни интервали. Оризът понижава кръвното налягане без лекарства, тъй като съдържа много калий. Микроелементът поддържа сърцето и подобрява състоянието на пациентите с хипертония. Усвоява се лесно от организма и за разлика от хапчетата, не подкопава здравето.

Нека напомним, че на първо място лекарствата увреждат черния дроб. ”Химическата лаборатория” на организма ни възприема лекарствата като отрова и се опитва да я премахне. За разлика от тях, оризът действа като профилактично средство и природно лекарство. Ако редовно си провеждате дни на оризово гладуване, рискът от хипертония се понижава два до три пъти.

Лекарите съветват хората над 40 години да обърнат внимание на естествения метод за справяне с високото кръвно налягане. На тази възраст се увеличава вероятността от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Оказва се, че оризът е изненада за пациентите с хипертония, тъй като малко хора знаят за неговите ползи.

При постоянно високо налягане се препоръчва да посетите терапевт. Хипертонията е опасна, защото увеличава вероятността от инсулт. Ето защо, не трябва да пренебрегвате инструкциите на лекаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *