Орехи, джинджифил и босилек срещу депресия

Храненето е много важно при хора, които са склонни към депресия. Това идва от нарушаването на киселинно-алкалния баланс в тялото, твърдят лекари. Когато организмът е прекомерно киселинен, настъпват промени, които водят и до депресия, споделя психологът Пенка Койчева.

За да се лекува депресия, непременно е нужно да се промени както храненето, така и средата и обстановката. Твърде уместно е да се включи физическата дейност – гимнастика, разходки, танци.

Хранителният режим е от достаголямо значение. Неслучайно, ако ти се яде сладко, трябва да се замислиш дали нямаш депресивни симптоми.

Храни, смятани че имат силен антидепсивен ефект са орехите, бананите, шоколадът.

По принцип лекарите смятат, че липсата на витамин D в тялото води до депресивни състояния. Поради това е нужно той да се набави и това е най-добре да стане, докато се разхождате на слънце. В страни, където слънчевата светлина липсва, процентът на депресии и самоубийства е най-висок. По тази причина, там имат задължително по-дълги отпуски, за да може хората да отидат на някое по-слънчево място, за да се заредят с витамин D.

Помощни подправки за борба с депресията са също босилекът и джинджифилът.

Наскоро учените извадиха изследвания, които доказват, че жълтият кантарион също притежава голяма сила в борбата с депресиите.

Ефектът му се дължи на активната съставка хиперицин – антибиотик и противовирусен агент, тъй като той е мощен инхибитор на ензима допамин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *