Орехи, джинджифил и босилек срещу депресия

Орехи, джинджифил и босилек срещу депресия

Храненето е много важно при хора, които са склонни към депресия. Това идва от нарушаването на киселинно-алкалния баланс в тялото, твърдят лекари. Когато организмът е прекомерно киселинен, настъпват промени, които водят и до депресия, споделя психологът Пенка Койчева.

За да се лекува депресия, непременно е нужно да се промени както храненето, така и средата и обстановката. Твърде уместно е да се включи физическата дейност – гимнастика, разходки, танци.

Хранителният режим е от достаголямо значение. Неслучайно, ако ти се яде сладко, трябва да се замислиш дали нямаш депресивни симптоми.

Храни, смятани че имат силен антидепсивен ефект са орехите, бананите, шоколадът .

По принцип лекарите смятат, че липсата на витамин D в тялото води до депресивни състояния. Поради това е нужно той да се набави и това е най-добре да стане, докато се разхождате на слънце. В страни, където слънчевата светлина липсва, процентът на депресии и самоубийства е най-висок. По тази причина, там имат задължително по-дълги отпуски, за да може хората да отидат на някое по-слънчево място, за да се заредят с витамин D.

Помощни подправки за борба с депресията са също босилекът и джинджифилът.

Наскоро учените извадиха изследвания, които доказват, че жълтият кантарион също притежава голяма сила в борбата с депресиите.

Ефектът му се дължи на активната съставка хиперицин – антибиотик и противовирусен агент, тъй като той е мощен инхибитор на ензима допамин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *