Освен бучките: Промени в гърдите, подсказващи за туморно заболяване

Ракът на гърдата е един от най-разпространените видове рак, които засягат милиони жени по света във всякакви възрасти. Той може да бъде напълно овладян и излекуван, ако бъде установен навреме. Именно заради това е от изключително голямо значение да сте бдителни и да следите за всякакви изменения, подсказващи за наличието на този проблем.

Много жени свързват бучката в гърдата като основен симптом на рак. Това коварно заболяване обаче може да се прояви по много други начини, което да забави диагностицирането му.

Кои са симптомите на рак на гърдата, различни от бучка?

Секрети от зърната

Изпускането на секрет от зърната на гърдите може да е признак на рак. Невинаги това е така, но ако се появи е много важно да се консултирате незабавно с лекар. Той ще определи най-точно каква е причината за появата на този проблем.

Промени в цвета и структурата на зърната

Ракът на гърдата може да остане скрит задълго, защото може да не се прояви под формата на бучка, а на изменения във вида, цвета и структурата на зърната. Те могат да станат по-тъмни, по-светли, по-набръчкани, да хлътнат на места.

Промените са различни и затова независимо какви са е от голямо значение веднага да потърсите лекарско мнение.

Наподобяваща целулит кожа

Портокаловата кожа не е характерна само за целулита по бедрата, дупето, ръцете и други части на тялото. Тя може да се появи и при рак на кожата и да има подобен вид по гърдите.

Тези промени настъпват вследствие на измененията в млечната жлеза, предизвикани от злокачественото заболяване.

Това може да засегне всички подлежащи тъкани и да се прояви чак до горния слой на кожата, така че промените да станат видими, информира Аз-жената.

Подуване на гърдите

Подуването на гърдите или само на едната гърда със сигурност е причина да посетите лекар. Консултацията е задължителна, защото това може да е признак на рак.

Промените в тъканите, които ракът на гърдата причинява, могат да са свързани с подуване, неразположение, нетипично напрежение в определени зони на гърдата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *