Отвара от орлови нокти мори грипа

Отварата от орлови нокти е ценно помощно средство при грип, единодушни са специалистите. По време на варенето на билката се отделят молекули, които помагат в борбата срещу вирусите. Според експерти билковата напитка може да бъде ефективна срещу много от циркулиращите през последните години грипни щамове, включително и срещу често спряганите през последните години свински грип H1N1 и птичия H5N1.

Учените сравняват качествата на отварата от орлови нокти с пеницилина. Всъщност тя се пие от векове в Китай като средство за лечение на грип. Новото проучване само доказва, че народните традиции са правилен подход. Тайната се крие в молекулата MIR 2911. Достигайки кръвния поток и тъканите на белите дробове, тя потиска активността на вируса.

В лабораторни опити с мишки отварата показала, че намалява смъртността от птичия вирус H5N1, а също може и да предотврати инфекция с други щамове, включително H1N1. Билката можете да намерите във всяка дрогерия, а приготвянето ѝ е същото като при всеки друг чай. Добре е да се консумира всеки ден поне веднъж, за да изгради имунитет на организма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *