Отвари от бабините тетрадки против артрит

Какво всъщност представлява артритът? Произлиза от корена на думата „Arth“, която означава „съвместно”, и „Itis“, която означава „възпаление”. Артрит е името, дадено на група от над 100 автоимунни заболявания, които засягат ставите и тъканите около него. Обикновено се характеризира с болка и скованост, но заболяването може да засегне и вътрешните органи, което от своя страна води до сериозни деформации.

За тези, които страдат от това болезнено заболяване, липсата на активност или физически упражнения могат допълнително да навредят на техните стави, което е и причината Йога и други форми на упражнения винаги да се препоръчват за облекчаване на всички симптоми на болестта. Но освен тях аюрведа също може да ти помогне. Аюрведа е древна индийска система за природна и холистична медицинаm която лекува заболяванията от техните корени. Научи повече на безплатната лекция „Аюрведа-пътят към здравето и баланса“.

Симптоми, които не трябва да пренебрегваме:

Симптомите на заболяването са различни и често възприемани като нормална скованост или болка в тялото. Ако забелязваш някои от следните симптоми, се консултирай с лекар възможно най-скоро.

  • Силна болка в ставите, която обикновено отминава след почивка.
  • Усещане за топлина в ставите.
  • Твърдост и скованост, особено ако тялото е в покой.
  • Зимните месеци предизвикват повече болка.
  • При движение има пукане в ставите.

Наблюдава се появата на неестествени костни топчета около ставите, които са първите признаци на деформация.

Рецепти от народната медицина:

  • 2 супени лъжици корен от брош се поставят в емайлиран съд и се залива с 2 чаени чаши вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Прецежда се . Пие се на малки порции през целия ден.
  • 2 супени лъжици изсипливче вечерта се поставят в термос и се залива с 2 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.
  • Смесват се 100 грама корен кисел трън, 100 грама коприва и 75 грама жълтуга. 3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 150 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *