Откриха как да удължат живота и сексуалността

Американски учени откриха перспективен метод как да увеличат продължителността на човешкия живот и сексуалните възможности до дълбока старост. В бъдеще процесът на стареене може да бъде забавян с хранителни добавки, приготвени с участието на бактерии от дебелото черво.

Те обясняват, че съществуват щамове, които забавят развитието на раковите образувания и складират бетаамилоиди. Това са съединения, характерни за болестта на Алцхаймер.

Учените са провели експеримент с кръгъл червей от вида Caenorhabditis elegans – прост организъм, в който процесите се наблюдават и отчитат по-лесно. В организма си той съдържа „чревна” пръчица. Посредством бактериите в нея специалистите проследили активността на около 4 000 гена. Отделянето на 29 от тях удължило продължителността на живота на червея. Други 12 пък, се оказали свързани със забавяне на деленето на раковите клетки, а от там и забавяне на онкообразуванията, и натрупването на бетаамилоиди.

По-нататък изследванията на учените показали, че занапред е възможно да бъдат разработени бактериални препарати, които да забавят процесите на стареенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Навици на хората, които успяват да задържат теглото си след отслабване
Next post Онколог издаде какво да ядем за здрави черва