Отслабване без йо-йо ефект? Как да го направим

90-дневна диета, кетодиета, монодиета – всички режими свалят ударно килограми и обиколки, но какво следва след това? Хората, които са склонни към затлъстяване, постоянно биват критикувани, че не са избрали правилния режим на хранене и не спортуват, че са мързеливи и нямат абсолютно никакво желание да се променят и да се преборят с излишните килограми. В действителност причините, които могат да доведат до затлъстяване, са най-различни. Начините да се справим с проблема – също, но малко от тях водят до трайни резултати.

Отслабването действително може да се отрази благоприятно на здравето. Свалянето на килограми може да намали риска от диабет, може да повлияе добре при проблеми със сърцето. Но също така може да се озовете в един омагьосан кръг. Поради тази причина не трябва да се доверявате на всякакви диети в интернет, които не са с ясен автор и произход. Процесът на отслабване активира системите в тялото, които работят за енергийните запаси и за да се осигури адекватното им функциониране, може да се комбинира с подходящ детокс режим.

Навярно сте чували правилото, че процесът на отслабване се базира на това да горите повече калории, отколкото приемате чрез храната. Значението на калориите в борбата със затлъстяването не може да бъде оспорено, но това правило е твърде фрагментарно. На ефективното отслабване влияят различни фактори и процеси, случващи се в тялото, които са взаимно свързани. Протеините, въглехидратите и мазнините могат да действат на тялото ви по различен начин. Видът и количеството консумирани калории оказват влияние върху енергийните запаси на организма. Приеманите храни имат различни ефекти върху хормоните, които контролират колко да ядете и кога.

Например, някои храни причиняват изменения в хормоните, които насърчават напълняването, докато други храни ви поддържат сити и активизират метаболизма ви. Режим на хранене, при който се приемат по-малко въглехидрати, за сметка на мазнините и протеините, е по-ефективен в борбата с килограмите, отколкото диета, при която се намалява драстично количеството храна и приеманите калории. Нещо повече – диетите, базирани само на намаления прием на калории, игнорират здравословните ползи от консумацията на храни, богати на ценни хранителни вещества. А те са важни за превенция на определени заболявания. Златната среда се държи от т.нар. пречистващи режими, които са известни като детокс. Такъв режим не само може да доведе до трайни резултати при отслабването, но и да нормализира процесите в организма.

Отслабването не е лесна задача, затова е изключително важно да се консултирате със сертифициран диетолог и лекар, за да сте наясно, че ще преминете през този процес по възможно най-здравословния начин. Когато става дума за избор на продукти, които да се пият за отслабване, също бъдете внимателни и купувайте само от оторизирани онлайн магазини и проверени производители.

Повечето брандове прилагат световни клинични изследвания в подкрепа на действието на продуктите си. Ако вземем за пример, детокс чая на The Green bear, за всяка една от билките, които съдържа, могат да се открият проверени медицински сведения за конкретното им действие в процеса на здравословното отслабване. Прави впечатление и че нито една от съставките няма слабителен ефект. На първо място ментата може да подпомогне процеса на отслабване като потиска апетита, облекчава лошото храносмилане. Белият трън пък е своеобразният щит на черния дроб, показват медицинските източници.

Функцията на джинджифила е насочена към детокс, но и към изгаряне на мазнините в коремната област. Изследвания сочат, че приемът на чай с джинджифил подобрява термичния ефект при храносмилане на храната (термогенеза). Джинджифилът има роля и за потискането на апетита, което в съчетание с термогенезата го правят незаменим във фитнес средите. Да не забравяме и брезата в този детокс чай, тя стимулира изхвърлянето на излишната вода, което води до намаляване на теглото. Именно поради тези причини SLIM BEAR – detox tea е единствения чай за отслабване в България с доказани резултати и препоръчан от диетолози!

Много често хората, които са се подложили на диета, се фокусират само върху числата, отчетени от кантара. Мерилото за успех обаче в никакъв случай не трябва да бъдат само свалените килограми. Много по-важно е да се съсредоточите върху качеството на режима ви на хранене, здравословния избор на храна, физическата активност, изграждането и утвърждаването на здравословни навици и самочувствие. В това се крие ключът към успешните резултати в борбата със затлъстяването в дългосрочен план, а също и с поддържането на оптимална форма и отлично здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *