Отслабне ли защитата, идват болестите: Цвекло за железен имунитет

Смяната на сезоните е стрес за организма и поставя на изпит имунната система. В този период на адаптация всяка простуда създава благоприятни условия за развихряне на всякакви болестотворни микроорганизми. По-вероятно е да са вируси, но може и бактерии. Отслабне ли защитата, идват болестите.

Рано е за истинския грип, но армията от вируси не им отстъпва по численост и агресия. Само семейството на вирусите на хремата наброява 200 вида. Има още време, за да направим защитата на организма желязна, и то без медикаменти и фалшиви имуностимуланти, които се рекламират обилно, а с изпитани средства от народната медицина.

Червено цвекло, ряпа, алабаш, картоф са едни от най-добрите храни за прехода към зимата. Те зареждат със сили и бетонират имунитета. Според китайската медицина след края на лятото, през есента, жизнената енергия слиза надолу. А през зимата тя стига своя минимум.

С други думи – през ноември енергията на тялото се концентрира навътре към ядрото на човека. Така е и в природата – листатата на дърветата падат, а хранителните сокове се насочват надолу. Така хранителните вещества „се складират” в грудките на растенията.

Един от начините да си набавим нужните хранителни вещества, витамини и микроелементи е да включим в менюто си повече кореноплодни – червено цвекло, ряпа, алабаш, картоф.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *