Оцет с мед при подути лимфни възли

Лимфата представлява интерстициална течност, циркулираща между клетките в тялото. Една част от лимфата навлиза в клетките и венозната система, а останалата част се поема от лимфните съдове, преминава през поне един лимфен възел и отново се връща в дясната или лявата подключична вена, където отново се смесва с кръвта.

Функцията на лимфата е да „улавя“ различни бактерии, вируси, отпадъци от обмяната на веществата и всякакви други чужди белтъци.Тези елементи се транспортират до лимфните възли, където биват обезвреждани.

В човешкия организъм има над 600 лимфни възела, разположени във всички области на тялото. Най-често подути лимфни възли се установяват под линията на челюстта, около гърлото, подмишниците и слабините.Това се случва при инфекции и алергии в тялото и други заболявания. Подутите лимфни възли причиняват болка и дискомфорт.

В такива моменти безотказно действа стара народна рецепта. В блендер поставете 1 чаша ябълков оцет, 1 чаша мед и 8 скилидки чесън. Смесете добре за 1 минута. Прехвърлете сместа в стъклен съд и го съхранявайте в хладилник за пет дни.

Вземайте по две супени лъжици всяка сутрин, преди закуска, като предварително ги смесите с вода или малко сок. Това разреждане ще направи сместа по-лесна за приемане. В рамките на седмица илачът ще облекчи състоянието ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *