Парченце пчелен клей може да премахне кокошия трън

Основната причина за образуването на този неприятен кожен проблем е човешки папилома вирус. Може да го прихванете например от недобре поддържан басейн.

Появява се рогово образувание, обикновено по стъпалата. При ходене причинява болка и силен дискомфорт. И това е причината, поради която човек пуска търсачки и отива на кожен лекар.

Трябва да знаете, че ако не се лекува кокошият трън само се влошава и уголемява. Част от епидермиса влиза навътре, кератинът, който се образува започва да набъбва и да враства все по-навътре и навътре. Образно казано прилича на гаден кърлеж с много крачета. Като откъснете един от корените, но не премахнете другите, проблемът си остава и положението се влошава.

Затова веднага след като разпознаете този вид кожна брадавица трябва да предприемете лечение. Ако е в начален стадии може да премахнете кокошия трън и с изпитаните народни лекове, които няма да ви струват пари, а само постоянство.

Ако не помогне може да си закупите специални лепенки за кокоши тръни от аптеката, които също са доста ефективни.

И ако и това не помогне – щете, не щете ще трябва да отидете на кожен лекар и да ви изгорят кокошия трън с азот. Обикновено не се стига до там, освен, ако още в началото не сте се отправили към дерматолог.

Каквото и да изберете, важно е да лекувате кокошия трън до пълното му премахване.

Ето и лечението от народната медицина

  • Парченце пчелен клей се залепва плътно върху кокошия трън и се завързва. Държи се така 5 дни. След като се развърже и се притисне, ако кокошия трън излезе като бучка това е добре, в противен случай мястото на кокошия трън се слага в много топла вода и така стои половин час. А с клечка се прави опит да се извади. Ако не излезне се слага отново клей и престоява още дни и след това отново се прави опит да излезне.
  • За да се изкорени кокошия трън се взимат сокът на млечка и се маже 15 или 20 дни докато излезе на пълно.
  • Кърпа напоена със силно солена вода или силно солен оцет или от билката жълтениче се налага върху кокошия трън няколко дни под ред.
  • През деня се маже с машинно масло, за предпазване от цапане се слага парче найлон.
  • Прясна ципа от воденичката на кокошката или пиле се залепва върху кокошия трън и така се престоява 24 часа. При отлепването на ципата излиза и кокошия трън. Преди да се сложи тя се затопля и кокошия трън също се накисва в топла вода. При разрязването на воденичката вътре се вижда една жълта ципа която се отделя и точно тя се използва за случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *