Пенсионерка: Пчелна пита за здрави бъбреци!

Анастасия Козарева отдавна е пенсионерка и живее в търговишкото село Цветница. Тя е събрала толкова много рецепти от природната медицина, че дори се самоопределя като своеобразна енциклопедия. Интересът й към билките и техните свойства се отприщва преди повече от 30 г., когато се натравя с мухоморки.

Все пак успява да се спаси и разбира, че ще е добре да започне да изучава силата на природата с нейните добри и лоши страни. Така през всичките тези години събира и изпробва десетки рецепти, с които после лекува изпаднали в нужда хора.

Казва, че й се обаждат болни от всички краища на страната и я питат за всичко. А едни от най-разпространените заболявания у нас, според нейните наблюдения, са проблемите с бъбреците и туморните образувания.

Пиелонефритът е заболяване на бъбреците и пикочните пътища, и е най-честото сред всички бъбречни заболявания (около 80 процента). Според Анастасия Козарева то се лекува съвсем лесно. За целта трябва само една медена пита направо от кошера, така както си е с меда. Смесва се с вода в съотношение 1:1., т. е. ако питата е 200 г, се добавят 200 мл. вода.

Водата се слага да заври и след това към нея се добавя питата. Веднага се сваля от огъня и се оставя да престои, докато питата се разтопи. После се оставя да изстине, за да се втвърди отново. Изважда се и в съда остават само водата и отцедения мед. От течността се пие сутрин, обед и вечер по 50 г 30 мин. преди хранене.

Процедурата продължава около 2-3 месеца, след което консултацията с лекар е задължителна, както и изследванията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *