Петър Дънов: Горещата вода е най-силният имуностимулатор!

Учителя Петър Дънов е оставил безценно наследство от съвети и рецепти за по-добър живот, вяра и просперитет. Той е предал на поколенията създадената от него система за хранене, прочистване на организма, режим на живот, мислене и чувстване, защото много от болестите, според неговите вярвания, идват именно заради потиснати отрицателни емоции.

„Две причини произвеждат болежки и страдания. Едната е физическа – неправилното хранене и дишане, а втората е психична – неправилно мислене и чувстване. Много от болестите се дължат на смущения в чувствата, а други – на смущения на ума. Когато болестите се дължат на умствени смущения, те засягат мускулната система и белите дробове. Когато смущенията са повече от чувствен характер, те засягат сърцето, черния дроб, дихателната система и кръвоносните съдове“, пише в една от книгите си лечителят. През целия си жизнен път той многократно повтаря на своите последователи, че топлата вода е изворът на живота. Тя е най-ценното оръжие срещу всяка болест и най-добрият имуностимулатор изобщо.

„Eликсирът на живота е топлата вода. Най-мощното лекарство в света – това е горещата вода. Чрез нея се отделят токсините от организма. Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя повдига имунитета рязко и освобождава тялото и мозъка от напрежението, което нервната система произвежда върху него“, казва в записките си Дънов още преди десетилетия. За да бъде здрав и да държи вирусите далеч от организма си, човек трябва да пие на гладно от 100 до 150 мл гореща вода на глътки.

През деня дневното количество трябва да е повече от литър и половина. Човек трябва поне два пъти през седмицата да предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода, в която може да се изстискат няколко капки лимонов сок, се казва в рецептата за висок имунитет на Петър Дънов. Вода, която съдържа органични примеси, се отразява вредно на организма, добавя още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *