Пет лесни начина да се сбогуваме с 5 излишни килограма

Независимо дали го вярвате или не, но съществуват малки хитрини в храненето, които могат да ви помогнат да свалите натрупаните килограми, без да лишавате организма от необходимите вещества и без да ограничавате храната до минимум.

Ето 5 начина, които успешно ще ви помогнат в борбата с килограмите:

1. Не пренебрегвайте храненията

Да, ако сутрин не закусвате, ще намалите приема с 500 калории, така седмично ще намалите приема с 3500 калории. Това от своя страна се равнява на половин килограм. Но тялото наваксва всичко, когато обядвате.

Ако не пропуснете закуската, ще намалите в пъти желанието да си хапвате висококалорични продукти през останалото време. Забавянето на обмяната на веществата се дължи и на пропуснатите хранения. Когато закусите, метаболизм​ът се засилва, за да може организм​ът да преработи изконсумираната храна, така че – закусвайте.

2. Поне два дни бъдете вегетарианци

С една вегетарианската диета вие пометете излишните тлъстини около талията и така ще намалите обема й. Парче торта и порцията карфиол съдържат еднакъв брой калории, но с тортата надали ще се почувствате сит.

3. Заложете на правилото “едно за едно”

Това означава, че ако сте преминали на нискокалорични храни, да не се тъпчете с огромни количества от тях. Сменете тортата с нещо нискокалорично, но задължително в същото количество. Ако ежедневно вместо две обезмаслени кексчета си позволявате само по едно, то за година ще свалите поне 5 килограма.

4. Не бива да стигате до крайност в приема на калории

Трябва да подсигурите на организма си такова количество калории, каквото му е необходимо да функционира в покой. В противен случай ще забавите метаболизма си, а това пречи и на отслабването. Ето и формулата, която ще ви помогне.

При мъжете: умножете ръста си по 32, а теглото по 14. Към сбора от тези две произведения прибавете 66. Умножете годините си по 6.8, извадете получения резултат от предходната сума. Така ще изчислите калориите, от които организм​ът ви има нужда в състояние на покой при нормална обмяна на веществата. Необходими калории = ​височина * 32 + ​тегло * 14 + 66 – ​години * 6.8

При жените: умножете ръста си по 12 и теглото по 10. Към сбора от тези две произведения прибавете 65. Умножете годините по 4.7 и извадете резултата от предходната сума. Необходими калории = ​височина * 12 + ​тегло * 10 + 65 ​- години * 4.7

5. Не се тъпчете между основните хранения

Ако нямата чак такава воля и обичате да си похапвате непрекъснато, то заменете шоколада, чипса и солетите с нещо по-здравословно – морков, ябълка, целина. Така сами ще си помогнете и ще свалите 5 кг за 16 месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *