Подпухнали очи – как това да не се „вижда“?!

Подпухнали очи – как това да не се „вижда“?!

Наличието на торбички под очите изглежда е просто част от остаряването. С напредване на възрастта тъканта, която заобикаля очите, отслабва и мускулите също губят силата си. След това мазнините, които се съхраняват около очите, попадат в областта на долния клепач. Тази причина и следствие води до подпухналост под окото.

Тази подпухналост може да се засили и при попадане на течност в зоната. Това рядко е признак за спешна медицинска помощ, а по-скоро загриженост за външния вид, тъй като всички ние искаме да изглеждаме добре и да се чувстваме уверени. Подпухналостта в тази област на лицето може да е съчетана с тъмни кръгове под очите и с повяхнала кожа. Въпреки че това е нормално с възрастта, други фактори могат да допринесат за проблема, включително алергии, липса на сън, тютюнопушене и наследственост.

По-голямата част от торбичките под очите могат да се предотвратят със самостоятелни грижи в домашна среда. Първото най-важно нещо е добрият и достатъчен сън. Може да помогне и опитът да спите с леко повдигната глава, за да се предотврати натрупването на натрупването на течност. Задържането на течности често се дължи натрупването на много натрий в организма. Затова намаляването на солта може да помогне. Тъмните кръгове обикновено отминават, след като човекът се събуди.

Ако след празник, на който сме яли и пили повече от обичайното, можем да се събудим с ужасно подпухнали очи. В този случай може да ни помогне студен компрес. А за прикриване на тъмните кръгове гримът е отлично средство. Поставянето на краставици на клепачите също работи.

Ако искате да запазите кожата си свежа дълги години, не забравяйте да премахвате грима си всяка вечер. Намаляването или спирането на алкохола също помага за добрия вид. Алкохолните напитки изтеглят водата от кожата и по този начин допринасят за появата на бръчки. Поддържането на чувствителната кожа около очите, защитена от слънцето, също е от значение. Има слънцезащитни продукти за лице, а някои кремове за очи съдържат и слънцезащитен фактор. Носете и слънчеви очила. Тънката кожа в близост до очите наистина се нуждае от малко допълнително внимание.

Добре е да не отлагаме тези грижи, а отрано да започнем да мислим за последствията. Разбира се, щетите от възрастта не могат да бъдат заличени напълно, но добрата поддръжка и спазването на споменатите правила могат да помогнат. Как изглеждаме е важно за нашето самочувствие и увереност. Затова не позволявайте на вашия мързел да наруши визията, която искате да имате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *