Подуването на пръстите може да е опасно

Ръцете всеки ден се намират в непрекъснато движение. Често става така, че пръстите започват да се подуват, създавайки редица неудобства. Но малко хора знаят кои са основните причини за това неприятно явление.

Подуването на пръстите на ръцете е познато както на младите, така и на по-възрастните хора. А причините за отичане могат да бъдат най-разнообразни. Ако организмът е здрав, количеството на течностите, което прилива към тъканите, трябва да бъде равно на количеството, което се отвежда от тях. Но понякога могат да се появят нарушения, в резултат на които пръстите на ръцете се подуват, затруднявайки тяхното използване. Всъщност отоците на пръстите могат да бъдат както сами по себе си проблем, така и симптом на сериозно заболяване.

Ако работата на пречиствателната система на организма е нарушена и излишната течност не излиза своевременно, може да се появи отичане. Поради слабата работа на сърдечния мускул организмът не успява да разпределя равномерно кръвта по цялото тяло и като следствие в началото се подуват краката. После идва ред и на ръцете.

Ако вие имате подобни симптоми, не отлагайте посещението при лекар. Ако подуването на пръстите на ръцете се съпровожда от суха кожа, косопад, бърза умора и сънливост през деня – това са явни признаци, че следва без забавяне да посетите ендокринолог, който ще провери състоянието на вашата щитовидна жлеза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *