Полезна ли е бирата за простатата или е просто мит

Митовете около влиянието на алкохола върху здравето ни са много, а един от тях се отнася и до простатата. От много години се говори, че бирата може да има положителен ефект върху простатата, но наистина ли е така?

Уви, реалността е доста по-различна. Бирата, както всеки друг алкохол, е противопоказана при проблеми с простатата по много причини.

1. Вредни въздействия на бирата върху простатата

Любимата напитка на почти всеки мъж може да има сериозни негативни последици за простатата. Бирата подтиква синтеза на естроген – женския хормон, който влошава качеството на спермата и намалява способността за зачеване. Освен това, пенливата течност съдържаща естроген, може да провокира увеличаване на възпалението на простатата.

2. Влияние върху кръвообращението и лечението

Каналчетата на простатната жлеза страдат също от действието на бирата, което само увеличава възпалението. Освен това, кръвообращението в цялото тяло се влошава, което води до страдание и на други органи. Ако злоупотребявате с алкохол по време на обостряне на простатита, това може да доведе до по-тежко и продължително протичане на пристъпите, както и до влошаване качеството на лечението.

За да предпазите здравето на вашата простата, е важно да се откажете или да намалите консумацията на алкохол, включително и на бирата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *