Полезното: Не сменяйте ставата, яжте повече магданоз и копър

Човешкото тяло има около 400 стави, всяка от които осигурява подвижност и гъвкавост, но е и потенциален източник на болка, която основно (но не единствено) възниква с възрастта и е един от най-широко разпространените здравословни проблеми.

Ставите, които свързват различни части на тялото, са сложни механизми, съставени от множество елементи, включително хрущяли, връзки, мембрани, течности и тъкан.

Затова за болката в ставите може да има множество причини. Преди да стигнете до плашещите операции за смяна на ставата, доверете се на народните илачи.

За лечение на артрити и артрози са ви необходими по 300 грама магданоз и копър. Те се смилат, желателно е да е в блендер. След като се получи консистенцията на кашичка, на паста, тя се залива със 700 мл гореща вода.

Сместа трябва да престои 4 часа, като бурканът, в който сте я поместили, се увие в кърпа. Когато сместа е готова, приемайте по 200-250 мл от нея на ден. Курсът на лечение е 5-6 месеца. Да, не е толкова бързо, колкото ни се иска, но за този период можете съществено да намалите своите мъки и болки. Ако желаете, можете да ускорите възстановителните процеси в ставите с поставянето на специална наколенка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *