Полезното помело – идеален плод за зимата, лекува грип и рак

Помело е цитрусов, тропически, екзотичен, витаминозен, едър плод, който расте на дърво. Понеже не е известен плод, не всички знаят полезните му свойства.

То е смесица между грейпфрут и портокал, но не е ГМО (Генно модифициран организъм). Произлиза от Китай. Лекува китайците с полезните си свойства и гарантира добро здраве. В Тайланд с него лекуват астма и туберкулоза, понижава кръвното налягане.

Води борба с грипа и настинките. Подобрява функционирането на бъбреците и храносмилателната система, както и черният дроб. Китайският народ е убеден, че лекува и рак.

Наричат го още „китайски меден грейпфрут”. Внася се в България и може да се срещне на пазара. Обелката му е жълто-зелен цвят, а самият плод розово-бял. Тя е дебела и предпазва плода от бактерии при самото му внасяне.

Когато си купувам съм забелязала, че то единствено от всички плодове е увито в целофан, а после в мрежа. Така рискът плодът отвътре да се замърси при пътуването е много малък. Помелото тежи около 1 – 2 килограма. То има кръгла форма. Някъде се среща и във форма на круша.

Съдържанието на витамин С е високо, а на мазнини – ниско. Има семки, но те не са много. Не бива да се прекалява с него, защото може да ви стане тежко на стомаха. Идеален плод за зимата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *