Половин лъжичка канела в кафето сутрин прави чудеса

Дали остана някой, който да не е наясно с това, че канелата е една от, да не кажем най, полезните подправки. На първо място всичко с нея става по-вкусно и апетитни, заради уникалния й вкус. Но, нека си припомним за какво е полезна канелата и как можем да я включим във всекидневното си консумиране на кафе, например, пише kulinar.bg.

Само половин чаена лъжичка канела всеки ден може да намали значително нивата на кръвна захар, триглицериди, лош и нива на общ холестерол в организма. Всички тези показатели са изключително важни за хората, страдащи от диабет тип 2.

Ако не сте сред тях, тогава погледнете за какво още канелата има вълшебно въздействие. Няма как да не намерите нещо полезно за вас.

Канелата забавя скоростта на преработване на храната, което от своя страна, пречи на резките повишавания на кръвната захар. И накрая – това пречи на ненавременната поява на глад.

Канелата помага за абсорбирането на антиоксиданти от другите храни, което стимулира самозащитата чрез заздравяване на имунната система.

Вълшебната подправка подобрява и кръвообръщението.

Най-лесният начин, за добавяне на канела всекидневно, е да я слагаме към кафето си. Тя служи като естествен подсладител. Вкусът й с този на кафето просто са родени да са заедно.

Е, една малка лъжичка канела няма да овкуси кафето, както го прави захарта или сметаната, но нищо не ни пречи да опитаме нещо ново. Можете да сложите малко мед, ако все пак имате нужда от повече сладост в кафето.

Наистина е въпрос на вкус, на някой ще хареса повее, на други по-малко. Но докато не опитате няма как да знаете.

Заменете сметаната и захарта с ½ лъжичка канела. По този начин не само ароматизирате кафето, но и си спестявате 70 калории на всяка чаша, забързвайки метаболизма си по един много вкусен и ароматен начин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *