Посочиха симптомите на недостиг на витамин D

Витамин D е един от най-важните витамини за имунната ни система. Както е известно, той е наричан още „слънчев“, защото се набавя най-ефективно от излагането на слънце. Витамин D е важен и за здравината на костите, пише zdrave.to.

Професор Майкъл Холик от Медицинския център на университета в Бостън изреди основните симптоми, които алармират за недостиг на витамин D в тялото.

Той отбелязва, че болката в костите и крайниците и проблемите със ставите сутрин сигнализират за подобен проблем.

Дефицитът на витамин D може да бъде открит и след други признаци като например болки в червата, изпотяване на главата и дори депресия.

Друг учен – Михаил Гинзубург, директор на Самарския изследователски институт по диетология и диетотерапия отбеляза, че недостига на витамин D може да доведе до депресия.

„Имаме по-високо ниво на тревожност, по-раздразнителни сме и т. н. Не можем да си обясним това и мислим, че фактът е, че животът е тежък, имаме много проблеми и шефът също крещи много. Всеки път намираме обяснение за лошото настроение.

Но тъй като си го обясняваме по грешен начин, не го коригираме както трябва или изобщо не го коригираме „, смята диетологът.

Частично решение на проблема с лошото настроение би могло да бъде попълване на липсващия витамин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post В топ форма за лятото: 3 смутита, които стимулират храносмилането
Next post Не подценявайте розовия лишей – как се лекува?