По круша на ден подмладява и отрезвява

По круша на ден подмладява и отрезвява

Всички сме чували, че „една ябълка на ден държи доктора далече от мен“. Друг добре познат плод, който по нищо не отстъпва на библейския и също е много полезен, са крушите. Освен че ни зареждат с витамини и всичко необходимо за здравето, те могат да запазят младостта ни за по-дълго време.

Всеизвестно е, че свободните радикали са тези вредни субстанции, които атакуват клетките, предизвиквайки остаряването им. Крушите са много богати на антиоксиданти, а това означава, че са идеални за подмладяване. Този плод е страхотен източник на витамин С, това е 13% от съдържанието му. Освен това съдържа и витамин К, който е отличен източник на здраве.

Едно от най-интересните приложения на крушите е срещу махмурлук. За да не ви боли глава на сутринта, изпийте чаша сок от круши.

Всяка круша съдържа приблизително 6-7 грама чисти фибри в състава си, което е около 20% от препоръчителния дневен прием. А фибрите в крушите са под формата на пектин, който доказано намалява холестерола и риска от сърдечносъдови заболявания.

Редовната консумация на круши подобрява състоянието на храносмилателния тракт, кожата, имунната система, благодарение на невероятните хранителни вещества в състава <210>.

Ако често се оплаквате от лошо храносмилане и коремът ви е подут, тежък и пълен с газове, не се колебайте да изпиете един сок от пресни круши или да хапнете една цяла круша – тя съдържа пектин, който въздейства благоприятно върху храносмилането.

Крушата е и един от най-вкусните плодове и продукти, използвани в кулинарията. От нея се приготвят сладка, сокове, свежи и екзотични салати.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *