По 8400 крачки на ден ни държат здрави

Необходимостта от ходене отдавна е доказана. Нищо чудно, че хората казват: „Движението е живот“. Учени от университета в Айова решили да подходят към тази фраза по-научно и да разберат колко време всъщност трябва да прекараме в движение на „чист въздух“, за да сме здрави.

Туризмът, без никакви атрибути, независимо дали става въпрос за щеки или други спортни предмети, сам по себе си помага на човешкото тяло да се поддържа в добро състояние. Простото ходене помага за нормализиране на кръвното налягане и разбира се, поддържане на физическа форма. Разходките също действат като кардиоупражнения.

Ненапразно спортистите, които участват в спортно ходене или бягане, могат да се похвалят с отлично състояние на сърдечния мускул.

Освен това настроението се повишава. Химически това се дължи на отделянето на ендорфини. В резултат на няколко наблюдения и тестове учените са определили, че трябва да се правят поне 8400 стъпки на ден (броят им е закръглен). Това отнема средно около 40-50 минути.

Освен това трябва да ходите с участието на цялото тяло в процеса. Така че при ходене ръцете трябва да правят люлки и също да усещат натоварването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *