Правете повече любов! Ползите за здравето са безброй

Сексът има благоприятен ефект върху здравето и психическото състояние на човека, категорична е сексоложката Кейт Тейлър, която е и експерт по връзките.

Позовавайки се на проучване от 2004 г., Тейлър отбелязва, че хората, които правят секс поне три пъти седмично, имат по-силен имунитет.

Освен това по време на секс тялото произвежда „хормони на радостта“, които повишават настроението – ендорфини, окситоцин и допамин. Тейлър отбелязва, че стабилният сексуален живот намалява риска и от депресия.

Според сексолога проучване от 2016 г. показва, че сексът може да облекчи безсънието и да подобри качеството и продължителността на съня. Също така, редовното правене на любов укрепва мускулите на цялото тяло и помага за справяне с главоболие и други болки.

Тейлър подчертава, че активният сексуален живот намалява риска от смърт от рак на простатата и сърдечни заболявания, а също така понижава кръвното налягане.

По-рано американски учени от Вашингтонския изследователски университет в Сейнт Луис доказаха ползите от редовния секс. Експертите са установили, че сексуалната активност намалява риска от преждевременна смърт и намалява вероятността от смърт от сърдечни заболявания с 21 процента.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Средиземноморска диета или 80:20 – какъв режим спазва Никол Кидман?
Next post Бобовите храни предотвратяват риска от ранна смърт