Признаците, които издават проблем с червата

Болестите на червата са много често явление! Въпреки това, лесно можете да установите, че червата не са в ред, според неприятните усещания.

Днес ще разгледаме по-специфичните от тях. Така може да научите за тях и да вземете спешни мерки:

1. Глад за захар

Не всеки знае, че бактериите, които живеят в нашите черва, страдат от различни дисбаланси. И, разбира се, не всеки разбира, че в повечето случаи това се дължи на консумацията на захар, пише zdrave.ws

Ако с течение на времето, теглото се увеличава, то заедно с това нараства и количеството сладка храна, с която ядем.

Консумацията на захар без никакъв контрол може да доведе до различни здравословни проблеми. Най-често срещано е наднорменото тегло.

2. Психологически проблеми

Разбира се, както разбирате, червата са отдалечени от мозъка. Но тяхната „връзка“ е много близка. Ето защо различните психологически проблеми могат да бъдат в резултат на нарушаване на работата на червата. Така че, може да имаме: депресия, стрес или тревожност.

Серотонинът е невротрансмитер, който е отговорен за нашето чувство за спокойствие и щастие. И трябва да знаете, че се произвежда в червата. Ето защо, от нашето настроение можем да разберем, че нещо не е наред с този орган.

3. Излишна глюкоза

Една от основните функции на червата е синтезирането на хранителни продукти, сред които, разбира се, е глюкозата.

Излишната глюкоза – за съжаление, един от основните ни проблеми. Става дума за повишено ниво на кръвната захар, което причинява диабет.

4. Кожни проблеми

Причините, поради които нашата кожа страда, за съжаление, са дoста много. Това, например, е от влиянието на UV лъчите, химическите продукти, топлината, студа и хормоналния дисбаланс в тялото. Но все пак това може да е от нарушена работа на червата. Така че, ако имате пъпки или екзема на кожата, те могат да бъдат признак на дисбаланс в червата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Бабини илачи против стомашни киселини
Next post Как да познаем опасната сърдечна кашлица