Пробив! Наши лекари създадоха добавка с джинджифил срещу COVID-19

Група лекари, сред които и водещият кардиолог проф. Иво Петров, създават добавка, която помага за по-бързото и лесно справяне с коронавируса. Това съобщи самият той по Нова тв.

„Не става въпрос за конкретно лекарство за конкретен причинител, а за комбинация от 19 съставки, които повишават неспецифичния имунитет и намаляват възпалението. Именно бурното възпаление при COVID-19 е един от факторите, който води до неблагоприятни резултати. Балансираната реакция на нашия организъм е това, което може да ни помогне”, смята кардиологът.

Според проучване един от механизмите за въздействие на активните кислородни видове води до това, че вирусът е по-малко вирулентен и по този начин играе роля на жива ваксина. При такъв случай вирусът влиза в организма, циркулира, но не предизвиква тежки нарушения, което позволява на организма да създаде специфичен имунитет.

„Добавката е достъпна за хората, има 19 компонента, включително екстракт от джинджифил, хининово дърво, сладък корен, селен, цинк и витамини. Комбинация от нещата, за които се казва, че имат благоприятен ефект срещу вируса”, обясни проф. Петров.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *