Проверете здраво ли е сърцето ви с тези два бързи теста

Според статистиката сърдечните заболявания увеличават риска от преждевременна смърт, но често такива заболявания нямат симптоми и понякога болката и дискомфортът се приписват на други органи. За да проверите здравето на сърцето си, по принцип трябва да отделите време за лекарски прегледи.

Съществуват обаче два предварителни теста за физическата способност на човек, с които може да проверите здравето на най-важния орган в човешкото тяло. Те са подходящи за хора след 40-годишна възраст, които изпитват съмнения относно здравето си. Препоръчително е да ги правят хора, които не са почитатели на спортуването.

Като част от първия тест трябва да изкачите 80 стъпала, обикновено това е еквивалентно на четири етажа. Преди да го направите обаче, трябва да разгреете, за да избегнете прекомерно натоварване на краката и да подготвите тялото си за физическото натоварване.

Когато стигнете до целта си, измерете пулса си. Не трябва да надвишава 140 удара в минута. Ако сърдечният ритъм зачести, трябва да се консултирате с лекар и да преминете необходимите прегледи.

Вторият тест е много по-труден от първия. За него се нуждаете от 11-12 етажно стълбище.

Това разстояние трябва да бъде изминато за четири минути. Важно е натоварването да е равномерно. Нормално е по време на изкачването да изпитате учестен пулс. Ако се появят болка в гърдите и изтръпване, то тогава трябва да прекъснете експеримента и да се консултирате с лекар, пише здраве.то.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Диетоложка посочи 5 фатални грешки, които ни пречат да отслабнем
Next post Тази проста напитка регулира безотказно кръвната захар