Против псориазис: 4 лесни и ефективни рецепти

Против псориазис: 4 лесни и ефективни рецепти

Причините за появата на болестта така и не са разкрити от модерната медицина. Последните данни сочат, че около 3 % от населението на земята страда от псориазис и няма разлика в съотношението между половете.

Псориазисът е изключително неприятно заболяване. Той представлява появата на големи, силно сърбящи петна по кожата, които се лупят непрекъснато.

Епидермисът се състой от 5 слоя. При здравите хора, новите кожни клетки се образуват в най-долния слой и излизат на повърхността на кожата за около 28 дни. При хората страдащи от псориазис новите клетки стигат до повърхността за 5 до 7 дни, което е причина за появата на неприятните люспи и сърбежи.

Лечението на заболяването е комплексно и бавно, но народната медицина предлага доста методи, които могат да ускорят процеса на оздравяване.

Тук ще разгледаме няколко елементарни за приготвяне рецепти, които имат доказан ефект:

Алое вера

Много хора не подозират, че красивото растение, което имат у дома може да помогне при кожни проблеми. Рецептата е изключително лесна и бърза за приготвяне.

Отрежете 3-4 листа от растението и изцедете сока. Към изцедения сок прибавете същото количество мед и разбъркайте старателно. Готовата смес нанасяйте върху засегнатите участъци от кожата, докато не усетите подобрение.

Горчица на прах

Тази рецепта е много ефективна при псориазис на скалпа. Вземете една опаковка горчица на прах и добавяйте вода, като разбрквате, докато не получите гъста смес.

Запарка от бъз

В 500 мл гореща вода добавете 2 чаени лъжички цветя от бъз. Оставете отварата да престой 20-30 минути в термос. Запарката се консумира по 100 мл 3 пъти дневно преди хранене.

Тзи рецепта има благоприятен ефект не само при псориазис, но и върху регулуирането на метаболизма.

Ябълков оцет и зехтин

Смесете ябълков оцет и зехтин 50 на 50. Разбъркайте ги добре и добавете към тях 2-3 щипки сол. Получената смес нанесете върху засегнатите зони и оставете да действа за около 20 минути, след което измийте добре. Повтаряйте процедурата всеки ден, за да получите задоволителен ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *