Против псориазис: 4 лесни и ефективни рецепти

Причините за появата на болестта така и не са разкрити от модерната медицина. Последните данни сочат, че около 3 % от населението на земята страда от псориазис и няма разлика в съотношението между половете.

Псориазисът е изключително неприятно заболяване. Той представлява появата на големи, силно сърбящи петна по кожата, които се лупят непрекъснато.

Епидермисът се състой от 5 слоя. При здравите хора, новите кожни клетки се образуват в най-долния слой и излизат на повърхността на кожата за около 28 дни. При хората страдащи от псориазис новите клетки стигат до повърхността за 5 до 7 дни, което е причина за появата на неприятните люспи и сърбежи.

Лечението на заболяването е комплексно и бавно, но народната медицина предлага доста методи, които могат да ускорят процеса на оздравяване.

Тук ще разгледаме няколко елементарни за приготвяне рецепти, които имат доказан ефект:

Алое вера

Много хора не подозират, че красивото растение, което имат у дома може да помогне при кожни проблеми. Рецептата е изключително лесна и бърза за приготвяне.

Отрежете 3-4 листа от растението и изцедете сока. Към изцедения сок прибавете същото количество мед и разбъркайте старателно. Готовата смес нанасяйте върху засегнатите участъци от кожата, докато не усетите подобрение.

Горчица на прах

Тази рецепта е много ефективна при псориазис на скалпа. Вземете една опаковка горчица на прах и добавяйте вода, като разбрквате, докато не получите гъста смес.

Запарка от бъз

В 500 мл гореща вода добавете 2 чаени лъжички цветя от бъз. Оставете отварата да престой 20-30 минути в термос. Запарката се консумира по 100 мл 3 пъти дневно преди хранене.

Тзи рецепта има благоприятен ефект не само при псориазис, но и върху регулуирането на метаболизма.

Ябълков оцет и зехтин

Смесете ябълков оцет и зехтин 50 на 50. Разбъркайте ги добре и добавете към тях 2-3 щипки сол. Получената смес нанесете върху засегнатите зони и оставете да действа за около 20 минути, след което измийте добре. Повтаряйте процедурата всеки ден, за да получите задоволителен ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.