Профилактика срещу простуда и вируси с джинджифил

Профилактика срещу простуда и вируси с джинджифил

Предлагаме ви един от най-добрите начини за профилактика против простудните заболявания и актуалните вирусни инфекции – чай от джинджифил, който има приятни вкус и аромат, освежава също толкоз, колкото и чашка кафе. Джинджихилът е мощно средство срещу микроби и помагач за запазване на идеална фигура.

Чай от него може да си приготвите по няколко начина: да добавите парчета джинджифил към зелен/черен чай или да сварите само корена. На 200 мл вода се слагат 15 гр от него, след това прибавете мед, лимон, мента. Оставете да се запари за 30 минути. Това е идеално сгряващо питие през дъждовната есен и студената зима, с която може да завършите храненето си.

Освен това, джинджифилът е отличен лек. Използва се при:

  • Заболявания на устната кухина – сдъвквайки парче от корена, вие ще дезинфекцирате устата си, а дъхът ви ще бъде свеж дълго време;
  • Световъртеж и гадене – джинджифилът не съдържа никакви вредни съставки, поради това често се препоръчва на бременни при токсикоза;
  • Болки в кръста и главоболие – увийте настърган или нарязан на ситно джинджифил в парче плат и поставяйте компреса на проблемното място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *