Проф. Мермерски: Пийте размразена вода за здраве и младост!

Проф. д-р Христо Мермерски е написал десетки книги в областта на целебното и здравословно хранене, народната и природната медицина. Изследвал е лечебните качества на над 200 храни и билки, а на този труд се е посветил още от 1957 г.

Проф. Мермерски има 6 златни съвета за здраве, които всеки може да изпълнява ежедневно, за да държи болестите далеч от себе си въпреки напредването на възрастта и промените в тялото и организма.

1. Хранете се с проста, натурална храна, като плодовете и зеленчуците трябва да заемат 40-60% от храната. Те унищожават канцерогените в началната фаза на развитието им, обяснява специалистът и призовава да хапваме повече пресни продукти.

2. Проявете умереност в храненето и дъвчете бавно. Откажете се от мазните, солените, рафинираните продукти, защото те ускоряват процеси като атеросклероза и стареене.

3. Предпочитайте картофи вместо хляб. Те пречистват кръвта и унищожават киселините, действат против язви, гастрит и подпомагат смилането на храната. Печените картофи с обвивката предотвратяват мутацията на клетките, водеща до рак. Помагат при високо кръвно налягане, имат антивирусно действие. Съдържат витамин С и скорбяла.

4. Пийте колкото се може повече течности, особено размразена вода. Кислородът в нея е с 3 единици повече, което е изключително полезно за организма, защото регенерира клетките и пречиства напълно кръвта.

5. Приемайте редовно настойка от шипка. Няма друг продукт, който да съдържа толкова витамин С, колкото шипката, а той ни защитава от всякакви вируси и държи имунитета железен.

6. Професорът препоръчва да ядем по една ябълка всеки ден, както прави той самият. Ако децата сутрин получават по 1 ябълка или морков, ще са здрави, съветва професорът. Освен това консумирането на този плод всеки ден намалява вероятността от атеросклероза. Ябълката съдържа калий, натрий, калций, желязо, магнезий, алуминий, сяра, фосфор, силиций, витамин Е, каротин, витамин В6, В2, PP. Комплексното действие на фитонцидите и витамин С в ябълката са добра профилактика при грипни епидемии. Бавното дъвчене на ябълка за 15 минути унищожава 90% от микроорганизмите в устната кухина, а след час – всички. Пектинът в нея очиства организма от канцерогените, токсините, тежките метали. Тя понижава холестерола, предпазва от инфаркт и други сърдечни заболявания. Полезна е при анемия – съдържа количество желязо и фолиева киселина. Предотвратява образуването на пясък и камъни в бъбреците. Пази от рак, подобно на фасула.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *