Проф. Мермерски със златна рецепта за имунитет

Проф. Христо Мермерски вече 65 години е отдаден на силата на здравословното хранене и лечение с помощта на природните дарове. Според него, в основата на всички болести е имунната система. Тя има задачата да ни защитава от всички външни негативни атаки.

Имунната система има няколко състояния. Или е с твърде слабо действие, или е в добра форма, или пък е свръхактивна до степен, че напада собствения си организъм. В резултат се развиват автоимунните заболявания, които са бич за съвременния човек. Добрият имунитет гарантира здрав организъм, категоричен е професорът и дава своите ценни съвети, разработени в годините, с които да повишим имунитета си точно преди най-опасните месеци, когато вирусите се разпространяват с по-бързи темпове.

„400 грама негрухана пшеница се заливат с вода за 12 часа. Отцежда се и се разстила върху парче плат за 24 часа. За това време тя ще покълне. Смилат се 5 лимона с кората. Изцежда се сокът на други 10. Смилат се 12 глави чесън и 400 грама пресни орехи. Покълналата пшеница, лимоновият сок и смлените продукти се прибавят към 1 кг мед. От тази смес се приемат по 2 с. л. всяка сутрин на гладно“, съветва проф. Мермерски, като обяснява, че лекът стига за продължителен период от време.

Ако пък имате твърде сериозни проблеми с имунитета, той препоръчва друга рецепта, която обаче изисква повече усилия и е по-трудна за изпълнение.

„В една кофичка кисело мляко се добавят 1 с. л. мед, 1 ч. л. ябълков пектин, 1/2 ч. л. канела на прах и всичко се обърква добре. Прибавят се 20 капки спиртен разтвор на прополис и малко начукани на едро орехи. От тази смес се хапва през целия ден. Добре е, ако можете да издържите поне три дни само на тази храна и евентуално някой плод. За да е по-засищаща сместа, от вечерта можете да объркате в млякото малко овесени ядки да набъбнат“, обяснява проф. Мермерски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Само ½ лъжичка от тази подправка в кафето и ще се случи чудо!
Next post Комбинацията от тези 3 продукта помага при кашлица